در این متن به بررسی قابلمه استیل میپردازیم تا برای خرید این محصول اطلاعات مناسبی داشته باشید.
امروزه لوازم آشپزی متنوعی در دسترس افراد قرار گرفته است که هرکس بسته به سلیقه خود، یک نوع از آنها را انتخاب میکند. برخی جزو طرفداران ظروف مسی هستند و خواص آن را برای سلامتی مفید میدانند. برخی دیگ مشتری همیشگی تفلون، سرامیک و گرانیت هستند و به آشپزی در قابلمههای نچسب خو گرفتهاند. اما گروهی دیگر زیبایی و در دسترس بودن ظروف استیل را ترجیح میدهند.
اما باید بدانید هرنوع ظروفی را که تهیه میکنید باید استاندارد و با کیفیت باشد تا هیچ ماده اضافهای به غذای شما وارد نکند و از سلامتی غذای پخته شده در آن اطمینان داشته باشید.

قابلمه استیل چیست؟
استیل از فلزات ضدزنگ ساخته شده است. این فلزات از آهن به عنوان عنصر اصلی در ترکیب با آلیاژهای کروم و درصد متفاوتی از مولیبدین، نیکل، تیتانیوم، مس و وانادیوم تشکیل شدهاند. هرکدام از این عناصر به دلیل یک کارایی خاص به استیل اضافه شدهاند.
مثلاً برای قوی کردن استیل و تسهیل در روند تولید آن، عناصر وانادیوم و تیتانیوم و برای اضافه کردن خاصیت ضدزنگ بودن به ظروف از نیکل و کروم استفاده میشود.
انواع قابلمه استیل
تفاوت اصلی قابلمههای استیل در نوع پوشش داخلی آنهاست. در ادامه انواع پوشش داخلی ظروف استیل شرح داده خواهد شد:

قابلمه استیل با پوشش آلومینیوم
این پوشش درصد زیادی از قابلمههای موجود در بازار را تشکیل میدهد. در برابر حرارت مقاوم بوده و از سوختن و ته گرفتن غذا جلوگیری میکند. اکثر تولیدکنندگان ظروف استیل، از آلومینیوم برای ته قابلمهها استفاده میکنند.
قابلمه استیل با پوشش مس
مس در برابر حرارت مقاوم است و مانع از سوختن غذا میشود. علاوه بر آن مس خواصی دارد که بر هیچکس پوشیده نیست. به همین دلیل از آن برای پوشش داخلی قابلمههای استیل استفاده میشود.
قابلمه استیل با پوشش چندلایه
برای تولید قابلمه استیل با این پوشش معمولاً از ۳ تا ۵ لایه آلومینیوم استفاده میشود که این آلومینیومها بین لایههای فولاد (استیل ضدزنگ) قرار میگیرند. این نوع قابلمهها در برابر دمای بالا مقاومت زیادی دارند و از کیفیت خوبی برخوردارند.
ویژگیهای قابلمه استیل
قابلمههای استیل دارای دو دسته ویژگی مثبت و منفی هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
مزایا
– چون پوشش گرانیت، تفلون و سرامیک لایه داخلی آنها را نپوشانده، بنابراین طعم اصیل غذا را حفظ کرده و هیچگونه مواد شیمیایی وارد غذا نمیشود.
– شستشوی راحتی دارند و تنها با یک اسکاچ نرم، کمی مایع ظرفشویی و آب گرم به راحتی تمیز شده و هیچ اثری از بو، لکه و تغییر رنگ در آنها دیده نمیشود.
– نگهداری و طرز مصرف این ظروف ساده است و هر نوع غذایی در آنها قابل طبخ است.
– ظروف استیل بسیار بادوام هستند. زنگ نمیزنند، خرد نمیشوند، تغییر شکل نمیدهند و به راحتی خش برنمیدارند. طول عمر بالایی دارند و ظاهر اولیه خود را سالها حفظ میکنند.
– ظاهر زیبایی دارند و براقی آنها نظر مصرفکننده را جلب میکند.
– میتوان آنها را داخل ماشین ظرفشویی قرار داد، فقط باید توجه کرد دمای آب بیشتر از ۵۰ درجه نباشد تا قابلمه آسیب نبیند. شستشوی با دست، عمر آن را طولانیتر میکند.
معایب
– برخی از قابلمههای استیل که کیفیت مطلوبی ندارند، با گذشت زمان ممکن است دچار آسیب شده و نیکل آن وارد غذا شود. در چنین مواردی افرادی که به نیکل آلرژی دارند، دچار آسیب میشوند.
– استیل رسانایی گرمایی ضعیفی دارد. به همین دلیل بهتر است ظروفی که تهیه میکنید مس یا آلومینیوم در ترکیب با استیل ضدزنگ باشند تا رسانایی گرمایی آن بهبود یابد.
– به دلیل نداشتن روکش نچسب داخل این قابلمهها، غذا به کف ظرف میچسبد. برای جلوگیری از این مشکل، مواد غذایی در تمام مراحل پخت باید مرتباً هم زده شوند تا حرارت یکسانی برای پخت دریافت کنند.
– برای نگهداری طولانیمدت مواد غذایی که حاوی ترکیبات اسیدی هستند یا نمک سود شدهاند، هرگز از ظروف استیل استفاده نکنید. چون موجب آزاد شدن یونهای فلزی ظروف شده و با مواد غذایی ترکیب میشوند که سلامتی را به مخاطره میاندازد.
معرفی برترین برندهای تولید استیل
از تولیدکنندههای خارجی ظروف استیل با کیفیت شرکت کرکماز ترکیه است که فعالیت خود را از سال ۱۹۷۲ آغاز کرد. این کارخانه هماکنون لوازم آشپزخانه متعددی را تولید میکند.
در سال ۱۳۸۰ کرکماز سرمایهگذاری مشترکی با شرکت برلیان چابهار انجام داد و یک نمایندگی انحصاری از محصولات خود را داخل ایران تأسیس کرد. هماکنون این محصولات با ۳ سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش در بین خانوادههای ایرانی یک برند شناخته شده هستند.
اما از میان برندهای ایرانی، شرکت پارس استیل از تولیدکنندههای خوب محصولات استیل در داخل کشور است. این برند از سال ۱۹۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون هزاران ظروف استیل با کیفیت و اصل را تولید کرده است. محل کارخانه تولیدی پارس استیل در حومه یزد قرار دارد و نام خود را از ترکیب دو کلمه پارس و نوع استیل گرفته است.